Altres fons

En aquest apartat hom pot trobar-hi documentació de diversa procedència i no vinculada directament amb el objectius de l’APEPC. Detallem els més importants.

 

 

Pergamins:

No són de tema escolapi, sinó recollits de diverses procedències.

La col·lecció abraça 179 pergamins antics, dels segles xv-xvii

.

Arxiu del P. Josep Poch

Investigador escolapi. El fons recull els apunts i còpies de documents que al llarg de la seva vida va aplegar. Hi ha documents relacionats amb Caldes de Montbui, l’Escola Pia i l’Estudi General de Lleida. Està format per 55 caixes.

 

Fons Borrell

Conjunt de la documentació del Sr. Antoni Borrell i Folch, important financer i home de negocis de finals del segle xix: consignatari de la marinera del marquès del Campo, membre de bancs i empreses. Propietari d’una important finca d’Alella. Hi ha 133 caixes.


Fons. Fitxa ISAD (G)
Sèrie Correspondència. Fitxa ISAD (G)

Inventari del fons Fundació Institut Borrell. Institució benèfica creada el 1916 a Alella fruit del llegat d'Antoni Borrell i Folch i en col·laboració amb l'Escola Pia. 

 

Fons Wenceslau Ciuró

Escolapi dedicat a l’il·lusionisme. Fons que comprèn correspondència, diplomes, objectes de màgia i llibres publicats. Són tots el títols de llibres publicats, 2 caixes de documents, fotografies, 1 carpeta amb diplomes, una maleta amb objectes i el Lluïset.

 

Fons Alexandre García-Durán (Chichachoma)

Documentació sobre Hogares Providencia (Mèxic), entitat que fundà per atendre els nens del carrer. Comprèn 7 caixes.

Fons Josep Cabré:

Dibuixos, projectes i dissenys de Josep Cabré i Alentorn, nascut a mitjans del segle xix. Treballà per arquitectes modernistes. Són més de 200 peces. Compren el període 1900-1936)

 

Emblema de l'empresa per a la que treballava A. Borrell